Meme büyütme ameliyatı, memenin gelişimini tamamlandığı 18 yaşından itibaren, sağlık durumu uygun her yaştaki kadına uygulanabilir.
Genellikle gençlerde uygulanan bir yöntem olduğu kanısı, doğru değildir. Genç popülasyon ameliyat sayısının sadece %7 sini oluşturmaktadır.
Meme büyütme ameliyatını, genellikle 30’lu ve üstü yaşlardaki kadınlar tercih ederler.
Meme Büyütme Ameliyatına Uygun Olmayanlar Kimlerdir?
Hamile ve emziren kadına meme büyütme ameliyatı uygulanmaz. Emzirme kesildikten en az 6 ay sonra, meme büyütme ameliyatı yapılabilir.
Bilimsel yayınlarda, silikon meme protezlerinin romatizmal hastalıkları olan kişilerde, bu hastalığı arttırıcı etkisi olduğu ileri sürülmektedir.
Bunun aksi ispatlanmadığı için; uzun yıllar kronik romatizmal hastalığı ve kollajen doku hastalığı olan kişilere, meme protezi ameliyatını yaptırmamalarını önermekteyim.
İlaçlarla Göğüsler Büyütülebilir mi?
Meme büyütme amacıyla kullanılan, birçok bitkisel tabletler ve kremler bulunmaktadır. Bu ilaçlar, doğal oldukları iddia edilse de, genellikle hormon içeren preparatlardır.
Dolayısıyla vücudun hormon dengesini bozar, meme kanseri riskini de artırabilir. İlaçlar kullanıldıkları sürece meme dokusunda hafif bir ödem oluşturarak, çok az bir büyüme etkisi sağlayabilirler; ancak ilaç kesildiği anda meme tekrar eski haline döner. Sonuçta, ilaçlarla göğüsleri istenildiği hacimde ve kalıcı olarak büyütmek mümkün değildir.
Meme Protezi nedir?
Meme protezi, birkaç milimetre kalınlığında silikondan yapılmış dış kılıfı olan bir torbadır.
Meme protezi şekillerine göre yuvarlak (round) ve anatomik (damla); içinde bulundurdukları maddeye göre serum fizyolojikli (saline-filled) ve silikonlu; yüzey özelliklerine göre düz (smooth) ve pürtüklü (textured); yüksekliklerine göre ise yüksek (high), orta (moderate) ve düşük (low) profilli protezler olarak adlandırılırlar.
Tüm meme protezlerinin tabanları düzdür. Sadece serum fizyolojikli protezin tabanında, genellikle normal hacimlerinden fazla şişirildikleri için, yuvarlaklaşma oluşur.
Protez tabanı aynı zamanda, diğer yüzeylere göre hafifçe daha kalındır ve biraz daha serttir. Ancak taban altta kalacağı için, dışarıdan hissedilmez ve sertliği sorun olmaz.
Uygun Meme Protezinin Özellikleri Nelerdir?
Uygun meme protezinin özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:
- Doku sıvısını geçirmeyecek özellikte olmalıdır.
- Kimyasal olarak zararsız (inert) olmalıdır; yani vücut içinde organizma ile kimyasal reaksiyona girmez, moleküler yapısı değişmez.
- İrritan olmamalıdır, yani vücutta inflamasyona (iltihabi reaksiyon) ve yabancı cisim reaksiyonuna neden olmamalıdır.
- Karsinojen olmamalı; yani kansere neden olmamalıdır.
- Allerjik olmamalıdır.
- Mekanik gerilimlere dayanıklı olmalıdır.
- İstenen form ve şekilde yerleştirilmeye uygun olmalıdır.
- Sterilize edilmeye uygun olmalıdır.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sıklıkla talep gören uygulamalarımız ve ameliyatlarımız